Orzechowo-bananowy pudding chia

0
1658

Składniki:

Mleko sojowe (pamiętaj o tym żeby było niesłodzone)

pół łyżeczki ksylitolu

1x banan

1x łyżka stołowa masła orzechowego

Cynamon

1x łyżka stołowa nasion chia

Sposób przygotowania:

Mleko, ksylitol, banana i masło orzechowe umieścić w naczyniu blendera. Zmiksować na gładką masę. Do tego dodajemy łyżkę nasion chia i mieszamy. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Na końcu posypujemy cynamonem.

Produkt cechuje się naprawdę wielką wartością odżywczą, niezwykle istotną w waszym codziennym życiu. Te wartości to:  Energia: 338 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 17,5 g Węglowodany: 29 g Błonnik: 5 g

Istotne informacje:

pudding-3063875_640Masło orzechowe jest źródłem błonnika, magnezu, potasu i witaminy E. Zawiera sporo białka roślinnego oraz kwasów oleinowych. Dzięki czemu obniża ciśnienie krwi co jest świetne dla osób cierpiących na nadciśnienie.

Pudding to świetna propozycja na każdy posiłek. Aczkolwiek najlepiej sprawdza się jako śniadanie, drugie śniadanie lub ewentualnie podwieczorek.

Ksylitol zmniejsza apetyty na słodycze, nie niszczy także zębów i powstrzymuje próchnicę.

Czytaj więcej:

Nasz orzechowo-bananowy pudding to idealny wybór prawdziwe dla każdego, dla kogo najważniejsze jest własne zdrowie. Kto odmówiłby przesłodkiemu puddingowi w którym znajdziemy zarówno orzechy jak i banany? Nie ma osoby, która mogłaby się temu oprzeć. Pamiętajcie, że banan to przede wszystkim bogactwo potasu, który obniża ciśnienie tętnicze, witamin A, C, E, K oraz tych z grupy B.

Dodatkowo to źródło magnezu, fosforu i wapnia i błonnika, a zwłaszcza pektyn, które wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu. Banany mogą zmniejszyć ryzyko rozwoju nowotworu nerki, leczą wrzody i pomagają w niestrawności i wzdęciach. Z drugiej strony miód to prawdziwa kopalnia złota unikalnych substancji odżywczych, mikroelementów i witamin, wśród których znajdują się witaminy C (kwas askorbinowy) i duża ilość witaminy B. Jednak główne składniki miodu – to naturalne cukry fruktoza i glukoza. Właściwości miodu i koncentracji składników pokarmowych zależy w każdym przypadku od jakości nektaru i pyłku pobieranego z roślin kwiatowych. Szybka regeneracja i masa składników odżywczych w zwykłym shake’u. Coś idealnego dla was.

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ